maandag 29 maart 2010

UltraMegaLore.


Het Modemuseum Hasselt (MMH) toont op dit moment de tentoonstelling 'UltraMegaLore'. Het internationale topmodel Hannelore Knuts (Hasselt, 1977) is de curator van een expo rond haar carrière, inspiraties en ontmoetingen.

Op 21-jarige leeftijd heeft Hannelore haar studie fotografie opgegeven om een carrière als model te beginnen. Ze liep in haar tienjarige carrière shows over de hele wereld en werd het gezicht van grote merken als Chanel, Gucci en Prada. De tentoonstelling geeft een blik in haar universum, dat verder reikt dan mode alleen. Een mix van bijvoorbeeld haar favoriete shows en mensen die ze door de jaren heen is tegengekomen en die haar fascineren of waarmee ze zich verwant voelt.

Verscheidene ontwerpers, fotografen en artiesten werden gevraagd om een bijdrage te leveren aan de tentoonstelling en in samenspraak met iedere kunstenaar afzonderlijk werd beslist door Hannelore zelf of er een nieuw werk werd gecreëerd of dat een bestaand werk geëxposeerd werd. Internationale namen als Haider Ackerman, Hussein Chalayan, Jean Paul Gaultier, Nicholas Kirkwood, Miles Aldridge, Juergen Teller, Ellen Von Unwerth en nog vele anderen hebben aan de tentoonstelling meegewerkt. UltraMegaLore is geen hommage aan het model Hannelore: het is een confronterende blik in haar kleine wereld die wordt bewogen door grote en kleine dingen.

UltraMegaLore - Fashion Icon Testimony

t/m 6 juni 2010
Modemuseum Hasselt

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten