maandag 29 maart 2010

Maya Hayuk: Ultra, Ultra Deep Fields.


In MU in Eindhoven is op dit moment een tentoonstelling te zien van Maya Hayuk, een veelzijdige kunstenares die internationaal bekend werd dankzij haar grootse muurschilderingen, performances en samenwerkingsprojecten met onder andere de Barnstormers en bands als Animal Collective, TV on the Radio, Devendra Banhart en The Beastie Boys.


De tentoonstelling, welke speciaal voor MU is ontwikkeld, is gebaseerd op de vergelijking en de ontdekking van de verste verre uithoeken van het heelal met behulp van de Hubble Ruimte Telescoop. Het werk van Hayuk is doordrenkt van symmetrie en kleur. Het houdt het midden tussen de sterrenwolken die de Hubble ons liet zien en abstracte patronen op Mexicaanse dekens. Bezoekers van Ultra, Ultra Deep Fields krijgen de kans verder en dieper door te dringen in 'voelbare ruimtes'. Dit dankzij helder kleurgebruik, videoconstructies, geluiden en schilderingen die eindeloos door lijken te gaan. Haar werk varieert dan ook van grote abstracte muurschilderingen tot kleine werken op papier.

Meer info? Houd BLEND in de gaten want in het aankomende, internationale issue van BLEND Magazine zal een groot interview met Maya gepubliceerd worden!


Maya Hayuk - Ultra, Ultra Deep Fields

19 maart t/m 2 mei 2010
Mu Eindhoven

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten