dinsdag 23 maart 2010

Palais Paradiso.


Geen zin om weer een avondje te luisteren naar het zoveelste bandje of te dansen op de muziek van dj na dj en wil je eens iets heel anders ervaren? Paradiso zorgt daar vrijdag 9 april zeker voor! Het poppodium verandert dan namelijk voor een nacht in een Paleis voor Schone Kunsten en toont interactieve installaties en performances, maar ook mode, videoprojecties en - ja ook - muziek.

Wat kun je allemaal op deze avond verwachten? Denk aan dansende jurken, een interactieve beveiligingsinstallatie, paranoïde performances, laser verrekijkers waarmee verhalen kunnen worden ontwaard, een koor zonder zang en Sneeuwwitje die de toegang tot Disney wordt geweigerd.

Zo zal
Jochem van der Spek bijvoorbeeld een van zijn zelfgemaakte tekenmachines tentoonstellen. Sander Veenhof presenteert een installatie waarbij de bezoeker op een ladder moet klimmen en door een projectie van Google Earth op de grond en de functie om in en uit te zoomen het gevoel van een 3D ervaring kan beleven. Verder zullen er ook verscheidene films getoond worden; een daarvan is Puking Rainbow van Aukje Dekker: hierin wordt - zoals de titel al zegt - een serie mannen getoond die alle kleuren van de regenboog overgeven.

Verder zal er nog genoeg ander werk te zien zijn van o.a. performance en video-artiest Nina Yuen, kunstenares Ninna Thorarinsdottir en zal er zelfs gedanst kunnen worden op muziek van dj Lonely en Baba Electronica. Kortom, genoeg te beleven!


Palais Paradiso
- a palace of art and performance projects
Friday April 9th 2010
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
EUR 9,50

Geschreven voor de Blend.

Untitled from Aukje Dekker on Vimeo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten