zondag 28 maart 2010

Linus Bill: The Greatest Hits Vol. 1.


Fotograaf
Linus Bill fotografeert werkelijk alles wat hij tegenkomt: mensen, binnen, buiten, levende dingen, objecten, noem maar op. Met deze foto's bouwt hij een geheel eigen, nieuwe wereld die vergelijkbaar is met de onze, maar waar de normale regels niet gelden. Door zijn lens gezien zijn vorm en kleur dan ook niet statisch; onderwerpen krijgen een andere schaal of vorm en worden omgezet in nieuwe beelden, waardoor je een hele andere kijk op de beelden krijgt en vaak niet eens snapt waar het vandaan komt. Hij gebruikt ook nog eens oudere werken in de nieuwe; dit om de bezoeker een nieuw inzicht te geven in zijn bestaand werk.

Vanaf morgen is zijn werk te bewonderen in Foam, het fotografiemuseum in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Bill een tentoonstelling neergezet die alle muren van de ruimte zal beslaan. Er zijn tevens foto's en een paar beeldhouwwerken van hem te aanschouwen in Foam_3h, de expositieruimte voor jong talent.

Linus Bill heeft ook een aantal publicaties uitgebracht die zeker de moeite zijn, waaronder Piss Down My Back And Tell Me It's Raining en Tu M‘as Volé Mon Vélo.

Linus Bill – The Greatest Hits Vol. 1

26 maart t/m 2 juni 2010
Foam_Fotografiemuseum Amsterdam
Keizersgracht 609
Dagelijks geopend van 10-18 uur, do/vr 10-21 uur

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten