woensdag 17 maart 2010

Just another day passing by.


Tijd is een belangrijk gegeven in onze maatschappij. Dit is precies wat kunstenares Cathelijn van Goor in haar werk probeert vast te leggen. Hoe manifesteert tijd zich en hoe verhouden mensen zich hiertoe?

Door in eerste instantie mensen in beweging te filmen op metrostation CS en dit als uitgangspunt te gebruiken heeft Cathelijn een installatie gemaakt. Deze bestaat uit een groot schilderij en verschillende soorten lampen die zijn aangesloten op een timer. Hierdoor verschijnt er steeds anders licht en door lichtgevoelige verf te gebruiken is er een afwisselend dag- en nachttafereel te aanschouwen. Zo ontstaan er twee fases waarin drie verschillende figuren steeds een beetje dichterbij komen. Dit alles geeft een mooi futuristisch karakter.

Deze installatie van Cathelijn van Goor is een onderdeel van Etalagegalerie Inkijk. Dit is een - letterlijk - underground galerie welke zich op verschillende metrostations in Amsterdam bevindt, namelijk op de Wibautstraat, Weesperplein en Waterlooplein. Exposities in deze galeries wisselen elke acht weken en zijn gewoon te zien wanneer het metrostation open is.

DIt is een mooie kans voor (nieuwe) kunstenaars om hun werk aan de buitenwereld te laten zien. Dagelijks komen er namelijk vele honderden mensen langs. Kijk voor meer informatie op de website van Inkijk voor andere exposities of als je zelf misschien zelfs geïnteresseerd bent om jouw werk te exposeren.

De expositie van Cathelijn is te zien t/m 13 mei.

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten