vrijdag 19 maart 2010

Michael Wolf: Paris Street View.


Fotograaf Michael Wolf heeft wel een hele aparte manier om tot zijn werk te komen; zo gebruikt hij Google Street View voor de tentoonstelling Paris Street View. Dankzij dit gebruik van fotografie en bepaalde uitsneden van de gepixelde beelden, werpen de foto's een nieuw licht op Parijs, waar bijna alles al eens gefotografeerd is. Zo verwijst de tentoonstelling naar de culturele identiteit van de stad.
Michael Wolf houdt zich al jaren bezig met antropologische vraagstukken en legt in zijn werk de nadruk op het stedelijke leven. Eigentijdse beeldcultuur speelt een belangrijke rol in zijn werk en onderwerpen als bevolkingsdichtheid, privacy en voyeurisme zijn terugkerende thema's.

Voor deze tentoonstelling, te zien op de Zuidas in Amsterdam, zijn 24 foto's vergroot op monumentaal formaat. Ook zijn de beelden te zien op het videoscherm CASZuidas. De werken passen goed bij het karakter van de Zuidas. Met de komst van steeds meer bedrijven, bewoners, expats en (internationale) bezoekers, ontwikkelt het gebied zich langzaam tot een internationaal stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren samenkomen.

De tentoonstelling
Paris Street View is een initiatief van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Communicatiebureau Vandejong en het Virtueel Museum Zuidas en is te zien tot 10 april 2010.

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten