zondag 28 maart 2010

Opening YOUR:OWN Gallery: Gijs Kast - Show.


Portrettekenaar
Gijs Kast maakt wel hele speciale tekeningen. Misschien heb je wel eens eerder over hem en zijn werk gelezen in Blend Magazine. Vandaag opent hij een speciale tentoonstelling in YOUR:OWN Gallery: 'Show'.

Gijs reist heel Nederland en België af naar afgelegen of vergeten events en shows voor inspiratie. Daar maakt hij foto's en schetsen van mensen die hij later uitwerkt tot heuse kunstwerken. Hij heeft een confronterende, maar eerlijke en rauwe manier van illustreren die je het idee geeft verder te kijken dan alleen het uiterlijk van de geportretteerde zelf; het verhaal van die persoon is als het ware af te lezen in zijn of haar gezicht.

In 2008 heeft Gijs, als afstudeerproject voor de Design Academy Eindhoven, ook een heel vet boek uitgebracht: ' Böhnhase, de zwarte gids'. Doornakkers, de achterstandswijk van Eindhoven waarin hij woonde, vormde de inspiratie voor het boek. Hij creëerde hiermee een 'ondergrondse' Gouden Gids waarin portretten van wijkbewoners in voorkomen. Hiermee illustreert hij op een stripachtige manier het zwarte bijverdienen van de wijkbewoners. Dit boek heeft hem zelfs de Dutch Design Award van 2009 opgeleverd.

Met Show laat Gijs nu weer nieuw werk zien. Nieuw werk, nieuwe mensen en dus nieuwe portretten. Show is overigens ook de eerste expositie in YOUR:OWN Gallery: een tijdelijke kunstgalerie voor jong talent mogelijk gemaakt door Red Bull.


Gijs Kast - Show
vanaf vijdag 26 maart 2010
YOUR:OWN Gallery
Oude Waal 35

Geschreven voor de Blend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten